Telefoonnummer JVS-Techniek Facebookpagina JVS Techniek Email adres JVS Techniek

  • slide-pioenoogstmachine-01
  • slide-pioenoogstmachine-02

Pioenoogstmachine

De pioenoogstmachine is ontwikkeld in samenwerking met de gebruikers. Hierdoor kunnen we de machine niet alleen ontwerpen voor ergonomie en veiligheid maar ook ervoor zorgen van een hoog rendement van de machine. De machine kan op 2 manieren worden uitgevoerd. Als getrokken machine achter een tractor. Het is ook mogelijk met rups onderstel. Hierdoor is de machine zelfrijdend en stabiel ondanks dat er een band van bijvoorbeeld 11 meter eraan hangt. De oogstmachine is ervoor ontworpen om de bloemen sneller verwerkt ter krijgen op het land. Hierbij is goed gekeken naar de klant specifieke eisen. Hij maakt het werk minder arbeidsintensief. Met deze machines worden de capaciteit vergroot zodat er minder bloeiers ontstaan en minder personeel voor nodig is. Op deze manier is het kostenbesparend.

De getrokken machine wordt gevoed vanaf de tractor. De olie die nodig is wordt via een elektrisch-hydraulisch blok naar de banden en cilinders geleid. Hierdoor kan de band traploos instelbaar ingesteld worden. Ook zit er een ‘’oog’’ op het einde van de band om de band automatisch te stoppen wanneer er bloemen worden gedetecteerd.

De pioenoogstmachine op rups heeft een Yanmar dieselmotor. Deze motor drijft 1 enkele Ls-pomp aan. Deze pompen geven olie wanneer je het vraagt en zo een stuk zuiniger als conventionele tandwielpomp. Deze voedt 1 enkele Danfoss® PVG-ventiel en van hieruit wordt alles elektrisch aangestuurd. De band is traploos instelbaar. Er zit een ‘’oog’’ op het einde van de band om de deze automatisch te laten stoppen wanneer er bloemen worden gedetecteerd. Op het rupsstel zit een 2e versnelling zodat er sneller naar het kopeind gereden kan worden. Voor het snijden gebruiken we de eerste versnelling met daarin traploos regelbare snelheid. Deze werken samen met aan beide zijden een snelheidsmeter. Hierdoor mogelijk om de machine recht te laten rijden in samenwerking met een cruise control. Voor het handmatig maneuvreren zit er 1 enkele proportionele joystick op de kast.